22/12 Lucas Wiegerink – Oersoep

Oersoep (8+) duikt in de ketel vol oeroude scheppingsverhalen en tovert uit alle hoeken van de wereld grappige en betekenisvolle antwoorden tevoorschijn op de vragen van een Nieuwsgierige Neus anno nu. Oersoep wordt gespeeld door acteurs, zangers en muzikanten uit alle windstreken van de wereld. Voor iedereen van 8 tot 88 met een nieuwsgierige neus op zoek naar onverwachte antwoorden. De muzikale leiding ligt in handen van componist Lucas Wiegerink. 

Over Lucas Wiegerink
Lucas Wiegerink (Amsterdam 1985) schreef composities voor verschillende ensembles, koren en orkesten, en voor festivals als de Gaudeamus Muziekweek en de Darmstädter Ferienkurse.
In seizoen 2014-2015 was hij Young Composer in the Spotlights in Musis Sacrum te Arnhem en werden er stukken uitgevoerd door Ensemble Lunatree, klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer, meesterpianist Severin von Eckardstein, Orkest De Ereprijs en het Nederlands Kamerkoor. Naast zijn activiteiten als componist speelt Lucas piano, zingt hij in koren en is hij werkzaam als dirigent.

Wanneer: Diverse speeldata tussen 22 en 30 december
Waar: Transformatiehuis De Plaats in Arnhem

Uitvoerenden:
Oersoep wordt geschreven door artistiek leider van De Plaats Albert Hoex. De regie is in handen van huisregisseur Lise-Lott Kok.
Muzikale leiding: Lucas Wiegerink.
Spelers en muzikanten: Mirthe Dokters, Gian de Kom, Osvaldo Gurgel Armando, Lamin Kutayeh (kora speler, Afrikaans snaarinstrument), Frans Kemna (divers slagwerk) en het muziektheaterkoor van De Plaats.

Bron en meer info