20/12 o.a. Piet-Jan van Rossum, Arnold Marinissen

Lunatree werkt nauw samen met hedendaagse componisten en kijkt naar de recente muziekgeschiedenis. Het zoekt actief naar composities van zielsverwanten. Zo voeren zij op 20 december o.a. werk uit van de Nederlandse componisten Piet-Jan van Rossum (Au Pigeon Soldat, .86) en Arnold Marinissen (All Things). 

Over Piet-Jan van Rossum
Zijn interesse in mensen leverde een oeuvre op van bijna 90 werken waarbinnen hij communiceert over thema’s waarmee hij zichzelf en zijn medemens ziet jongleren en worstelen. Piet-Jan studeerde bij Louis Andriessen en schrijft richting alle stijlen die hem boeien met een heel eigen signatuur. Zijn motto is: waarom schreeuwen als je ook kan fluisteren en hij probeert van daaruit zo veel mogelijk te zeggen met zo weinig mogelijk middelen. Zijn werk klinkt over de hele wereld.

Over Arnold Marinissen
Marinissen (1966) componeert veel. Zijn werk wordt sinds 2014 uitgegeven door Deuss Music. Hij schreef ondermeer voor Asko|Schoenberg, het Nederlands Kamerkoor, Slagwerk Den Haag, VocaalLAB/Silbersee, Oorkaan, Calefax Rietkwintet, Lunatree, het Ives Ensemble, Prisma Strijktrio, celliste Katharina Gross, het Asko Kamerkoor, het Orgelpark, slagwerkduo Niek KleinJan en Konstantyn Napolov, en verschillende werken voor de choreograaf/danser Ederson Rodriguez Xavier.

Wanneer: 20 december om 21.00 uur
Waar: Het Concertgebouw in Amsterdam

Programma:
Glass – One Plus One
Johnson, T. – Narayana’s Cows
J. Adams – Perilous shore, nr. 1 (uit ‘Gnarly Buttons’)
Van Rossum – Au Pigeon Soldat, . 86
J. Adams – Hoedown (Mad cow), nr. 2 (uit ‘Gnarly Buttons’)
Marinissen – All Things
J. Adams – Put your loving arms around me, nr. 3 (uit ‘Gnarly Buttons’)
Rzewski – Coming Together

Uitvoerenden:
Lunatree

Bron en meer info via Het Concertgebouw.