13/12 Aart Strootman

Aart Strootman

Jacqueline Hamelink is een celliste-performer en artistiek leider van Sounding Bodies, stichting voor performancetheater. Haar motto is muziek tot op de huid laten voelen. Voor deze avond heeft Jacqueline hedendaagse muziek uitgekozen die experiment, schoonheid en spiritualiteit combineert. Eerder stond Jacqueline op TEDx Amsterdam en ontving zij in Tilburg de Ad Vinkenprijs 2015.

Over Aart Strootman
Aart Strootman (1987) bonkt stevig op de deuren van de hedendaagse muziekindustrie. Zijn intelligente en vernieuwende blik op muzikale genres en stijlen beloven een prominente positie in de muziek. Zijn carrière startte gedurende de middelbare school, toen hij lessen kreeg van Dick Hoogeveen en Jorge Oraison op het Rotterdams Conservatorium. Hierna vervolgde hij zijn studie in Tilburg bij Hein Sanderink waar hij zijn Bachelor of Music cum laude behaalde in 2008. Tijdens zijn Master volgde hij lessen bij onder andere Marlon Titre, Elliott Fisk en Scott Tennant en in 2010 behaalde hij het hoogst haalbare cijfer (10/10) op het Conservatorium Fontys & Zuyd. Tegelijkertijd behaalde hij aan hetzelfde instituut een Master in muziektheorie en aan de Universiteit van Utrecht een Master in musicologie.

Als componist is Aart werkzaam voor theatercollectief EELT en schreef hij muziek voor talloze theaterstukken. Daarnaast schreef hij muziek voor ensemble F.C. Jongbloed, DissonArt ensemble, TEMKO en veel solisten waaronder Ramon Lormans, Jacqueline Hamelink en Vincent van Amsterdam.

Wanneer: dinsdag 13 december om 20:30 uur
Waar: in De Link in het het Cenakel, Tilburg

Uitvoerenden:
Jacqueline Hamelink & Trio Nebula

Programma:
Trio Nebula
Three Nebulizations – Rasmus Zwicki
Trionetics – S.H. Nielsen

Jacqueline Hamelink
RAPTIM TRANSIT – Aart Strootman
10 Preludes – Sofia Gubaidulina

Bron en meer info via De Link