11/12 o.a. Christina Viola Oorebeek, Roderik de Man

NIEUWE NOTEN: Christina Viola Oorebeek, Roderik de Man

Over Christina Viola Oorebeek
Christina Viola Oorebeek is een Amerikaans-Nederlandse componist van electro- acoustische en acoustische muziek. Ze heeft een specifieke interesse in muziektheater en het gebruik van verschillende disciplines om haar pad van artistieke ontdekkingen steeds verder te ontwikkelen. Op 50-jarige leeftijd begon Oorebeek een carriere in het componeren door bij Klaas de Vries en Peter-Jan Wagemans te studeren aan het Conservatorium in Rotterdam. In 1999 sloot ze haar studie af met de Compositieprijs en is sindsdien continu bezig geweest als componist.

Over Roderik de Man
Roderik de Man (1941) studeerde slagwerk, muziektheorie en compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn oeuvre bestaat uit solowerken, kamermuziek, werken voor koor, groot ensemble en orkest. Verscheidene malen werd zijn werk geselecteerd voor de ISCM World Music Days o.a. in Mexico, Seoul en Hong Kong. In 2005 werd aan “Cordes Invisibles”(voor cello, piano en tape) de eerste prijs toegekend tijdens het Concours International de Musique Electroacoustique de Bourges. Het werk werd bekroond met een Golden Euphony in 2010.
“Marionette” voor blokfluit, elektronica en video ontving een eervolle vermelding van Ars Electronica in 2007. “Marionette” en “Hear, hear!” werden respectievelijk in 2008 en 2009 genomineerd voor Toonzetters.

Wanneer: 11 December om 15:00 uur
Waar: in Café de Ruimte, Amsterdam

Programma:
Hannh Lash – C
Nikolai Kapustin – Nearly Waltz
Georges Aperghis – Quatre Pieces Febriles
Nikolai Kapustin – Burlesque
Steve Reich – Quartet
Christina Viola Oorebeek – Premiere of Xical
Roderik de Man – Entanglements

Uitvoerenden:
Jason Alder bass clarinet & electronics
Passepartout Duo (B):
Nicoletta Favari piano
Christopher Salvito percussion
Patricia Roa Johansen recorder & electronics

Bron: Café de Ruimte en Gaudeamus Muziekweek