10/12 Willem Boogman – Jouissances

Willem Boogman – Jouissances

In de cyclus Genieting voor solo-instrumenten laat componist Willem Boogman de fysieke eigenschappen van een instrument ontdekken en benutten. Deze elementaire wereld, waarin de speler zich onderdompelt, is uitgangspunt voor de noten en de vorm van de compositie.

Nous le chant III, een scenisch concert, gaat over de ‘passages’ die tussen mensen plaatsvinden, tussen jij en ik, ik en wij. Waarbij ‘wij’ het mysterie is dat steeds opnieuw wordt gevormd, gevierd en ontrafeld. Het onderweg zijn, genietingen, de viering van elkaar ontmoeten, maar ook de fricties waarmee dit gepaard kan gaan, vormen het muziektheatrale gegeven van Nous le chant III.

Over Willem Boogman
Willem werd geboren in 1955 en groeide op in de buurt van de rivier de IJssel. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Utrecht (1974-1975). Hij studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (Peter Schat, Louis Andriessen) en voltooide het met Ton de Leeuw aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam in 1983. Sinds 2003 artistiek adviseur van het Asko Kamerkoor.

Wanneer: Zaterdag 10 december 2016 om 20.00 uur
Waar: in Studio MAPA Nederland, Haarlem

Willem Boogman
Genieting V voor accordeon
Genieting II voor ‘extended’ vibrafoon
Nous le chant III

Asko Kamerkoor
Carel den Hertog dirigent
Sandra Macrander mise-en-scène & spel
Vincent van Amsterdam accordeon
Ere Lievonen orgel
Yung-Tuan Ku vibrafoon & samples

Bron: Asko Kamerkoor en website Willem Boogman