08/12 o.a. Michel van der Aa, Wilbert Bulsink

Muziek op het grensvlak van stijlen

Tijdens In Between heeft Asko|Schönberg lak aan de muzikale hokjesgeest. Samen met Slagwerk Den Haag en de finalist van het tweejaarlijkse Tromp percussieconcours speelt het ensemble muziek op het grensvlak tussen verschillende stijlen, compositie en improvisatie, akoestische klanken en elektronica. Bijvoorbeeld van Michel van der Aa, die al jaren met elektronica en instrumentale klanken tovert. In Between en Attach, twee delen uit zijn vijftien jaar oude Preposition Trilogy, plaatst Van der Aa soundtrack en ensemble in wisselende constellaties naast én boven elkaar.

Over Michel van der Aa
Michel van der Aa (Nederland, 1970) werkt multidisciplinair in de hedendaagse muziek. Op unieke wijze combineert hij compositie met film, regie en script schrijven. Klassieke instrumenten, vocaal, elektronische geluid, acteurs, theater en video zijn allemaal naadloos uitbreidingen van zijn muzikale vocabulaire.

Over Wilbert Bulsink
Wilbert Bulsink (1983) is componist, pianist en toetsenist. Hij studeerde compositie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Theo Loevendie, Daan Manneke en Wim Henderickx. Als componist ontving hij opdrachten van Nederlandse ensembles en orkesten: onder meer ASKO|Schönberg, het Nieuw Ensemble, Looptail en het Nederlands Blazers Ensemble. Hij maakt deel uit van het componistencollectief Monoták en van Splendor Amsterdam, een groep van vijftig musici die een oud badhuis omtoverde tot een podium voor alle soorten muziek. Bulsink is docent compositie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Wanneer: 8 december 2016 om 20.15 uur
Waar: in Muziekgebouw aan ’t IJ

Uitvoerenden:
Asko|Schönberg
Slagwerk Den Haag
Bas Wiegers dirigent
finalist Tromp Percussion Concours 2016

Programma:
Glenn Kotche – Time Passages (nieuw werk, in opdracht Tromp Percussion, Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag, met steun van de Eduard van Beinum Stichting)
Michel van der Aa – Between / Attach (uit: Preposition Trilogy)
Wilbert Bulsink Meanwhile, behind, between, etcetera (wereldpremière, opdracht van Asko|Schönberg, met steun van Fonds Podiumkunsten)
Jorge Sanchez-Chiong Final Girl 2009

Bron: Muziekgebouw aan ’t IJ