04/12 Natalia Dominguez Rangel – Tolhuistuin

Op zondag 4 december hoor je in het knusse Tuinhuis van Tolhuistuin een unieke compositie van Natalia Dominguez Rangel in samenwerking met Slagwerk Den Haag, onderdeel van de reeks Quartet.

Natalia over de compositie: ‘The idea behind this piece is a sound design based on surround systems. The effect panning of the sound from left, right, back to front and vice versa. Ideally merging the metallic timbre from the percussion with the synthetic timbre of the electronics.’

Over Natalia Dominguez Rangel
De Colombiaanse componiste (ze woont in Amsterdam) was het afgelopen jaar vooral te horen op een roltrap. Voor het Stedelijk Museum verzorgde ze het geluid bij ‘Ruins in Reverse’ van Persijn Broersen en Margriet Lukacs. Ze maakt vaak projecten met beeldend kunstenaars, filmmakers en theatermakers, speelt met electronica maar schrijft ook stukken voor modern-klassieke ensembles zoals het stuk Speech Perceptions, waarvoor ze de Tera de Marez Oyens prijs ontving.

Over Slagwerk Den Haag
Slagwerk Den Haag maakt en onderzoekt alles wat te maken heeft met geluid, en dat wat geluid voortbrengt. Je kunt het zo gek niet bedenken en zij bespelen het. Ze noemen zichzelf dan ook multi-inzetbare (co)creators. Ze verbreden ons idee van muziek en instrumentarium en zoeken gemakkelijk samenwerking met andere kunstdisciplines en makers. In alles wat ze doen straalt Slagwerk Den Haag uit dat ze willen reflecteren op bestaande ‘heilige muziek/kunst’ huisjes en dat ze een bijdragen willen leveren aan de speurtocht naar het onontdekte.

Wanneer: 4 december 2016 om 15.00 uur
Waar: in de Tolhuistuin, Amsterdam

Uitvoerenden: Slagwerk Den Haag

Bron: Tolhuistuin