Calliope Tsoupaki overbrugt de afstand in social-distancing-tijd met videoclip en nieuw pianostuk

Calliope Tsoupaki overbrugt de afstand in social-distancing-tijd met videoclip en nieuw pianostuk

Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki presenteert een nieuw pianostuk: Meeting Point. Het is een poëtisch statement in deze tijd van social distancing. Zij wil daarmee verklanken dat de afstand die nu tussen ons ontstaat, kan worden overbrugd door de muziek en de liefde. Om haar boodschap extra zeggingskracht te geven heeft zij van haar nieuwe werk een videoclip gemaakt, met de regisseur Michael Middelkoop en de danser/choreograaf Shay Latukolan. De film is gratis te zien op YouTube:

Het stuk en de videoclip worden in opdracht van Buma en CISAC (de overkoepelende organisatie van auteursverenigingen wereldwijd) aangeboden als teken van waardering voor iedereen die zich inzet om te verbinden.

Calliope Tsoupaki speelt haar eigen werk zelf achter een vleugel die staat opgesteld in een verlaten locatie tussen hoge gebouwen. De danser Shay Latukolan passeert haar, door de corona-crisis noodgedwongen op afstand. Tussen de passanten ontstaat een woordeloze band.

De composities die Calliope Tsoupaki schrijft als Componist des Vaderlands kun je gratis downloaden van onze site.

Calliope Tsoupaki: “Ik heb Meeting Point gecomponeerd in de corona-crisismaanden van social distancing en isolement. Nu de beschermende maatregelen minder streng worden, durven we elkaar weer onder ogen te komen en hopen we dat we ons leven snel weer kunnen oppakken. Er is immers geen afstand tussen ons als het gaat om muziek, als het gaat om liefde.”

Calliope sprak met Aad van Nieuwkerk over Meeting Point voor VPRO Vrije Geluiden. Bekijk het terug.

Het Nederlands Dagblad schreef een artikel naar aanleiding van Meeting Point. Lees het hier terug.